Stap in de voetsporen van een rechercheur

Het Kwartier heeft telkens weer verrassende eigen producties waarbij de jeugd actief kan meedoen. Stichting Stolwijk Ontmoet start deze maand met de serie ‘Talent uit eigen dorp’. Rechercheur Ronald van Pelt is het eerste talent uit Stolwijk die over zijn werk komt vertellen. Hij schakelt onder meer de kinderen in bij het sporenonderzoek en laat met filmbeelden het een en ander zien van het interessante werk van de ‘politie in witte pakken’.

 

Spannend en leerzaam

Tijdens deze middag is er veel te doen voor de deelnemers. Er is voldoende knutselmateriaal om zelf een politiepet of politiebus in elkaar te zetten. Ook leren de kinderen waarom de recherche bij sporenonderzoek witte pakken aan trekken en hoe sporen veilig worden gesteld. Er zijn nog veel meer spannende en leerzame momenten waar rechercheur Van Pelt over zal vertellen of in korte films iets laat zien. Hij was nauw betrokken bij het onderzoek naar de vliegtuigramp MH17 en vertrekt een dag na zijn optreden in Het Kwartier naar Kaapverdië om de politiemensen daar les te geven in de methodes die de forensisch onderzoekers in Nederland hanteren. De kinderen kunnen door het stellen van hun vragen veel te weten komen over de recherche. Kaarten kosten € 3,00 (incl. glas limonade) en zijn te koop bij de bar in Het Kwartier. Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Reserveren is aan te raden in verband met de verwachte belangstelling voor deze middag.

 

In onze nieuwe serie ‘Talenten uit eigen dorp’ starten wij met een ervaren rechercheur die de bezoekertjes veel over zijn werk zal vertellen en laten zien. Wij willen in deze serie regelmatig talenten uit ons dorp uitnodigen om ieder op eigen wijze de jeugd te vertellen over hun ‘talent’ en ook de kinderen zelf te laten ervaren hoe het in de praktijk ‘voelt’.  

Op die manier hopen wij kinderen te inspireren en ook de verbinding tussen de volwassenen en jeugd in ons dorp te stimuleren.

 

 Recherche 17 november 2017

 

 

.

 

28 Oktober: Fred Delfgaauw in Het Kwartier

Kaarten kunt u reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoon 0182 341612. Kaarten zijn ook te koop aan de zaal op zaterdag 28 oktober.
Klik en kijk naar de preview van deze bijzondere voorsteling via de link:
https://www.youtube.com/watch?v=O4eYLyG_ih0

thumbnail Delfgaauw20poster20facebook

Klassiek Concert in Het Kwartier

klassiekconcert

23 september spelen Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk in Het Kwartier een klassiek concert. Hanneke Rouw speelt op haar cello en wordt begeleid door pianiste Sofia Vasheruk. Ze spelen Sonates van Chopin en Lalo. U bent van harte welkom!

Oranje Fonds Collecte 2017

oranjefonds

TOP